MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)

MENTALITET
Dens rolige, venlige væsen gør den til en behagelig familiehund hos aktive mennesker. Den finske hyrdehund har tendens til at gø, når den driver tusindvis af rensdyr afsted over sneen. En finsk hyrdehund har et vagtinstinkt, som gør, at den vil gø, når der kommer nogen forbi. Derfor kræver det, at den allerede fra hvalp af lærer, hvornår det er ok, at den gør, og hvornår det ikke er. Den er overbærende over for børn og glad for at lege. I forhold til fremmede mennesker og hunde er den tillidsfuld, tolerant og afslappet.

BEHOV
Det er en hund, der skal aktiveres og bruges - ikke en sofahund. Den skal have en hel del udendørs motion og mange muligheder for at løse opgaver i tæt samarbejde med sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I det fri er den aktiv, energisk og udholdende. Inde er den til gengæld rolig og afslappet, når den ellers er velstimuleret. Det er ikke en race, som stresser let. Den knytter sig meget til sin familie, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den kraftige pels består af grove, middellange dækhår over fin, tyk underuld. Den står noget ud fra kroppen og isolerer godt især mod kulde. Den fælder to gange om året og her er det nødvendigt at børste den tit ellers er det en selvrensede pels, der ikke kræver børstning i det daglige.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Hyrdehundens arbejdsglæde og vilje til samarbejde er her kombineret med de polare spidshundes selvstændighed. Racen er generelt lydhør og nem at opdrage. Trænes den venligt, konsekvent og varieret, er den egnet til mange slags hundesport.

HØJDE
Hanner 49-55 cm. Tæver 43-49 cm.

VÆGT
15-25 kg.

FARVER
Sort eller mørkebrun med lysere aftegninger.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Denne race stammer fra samernes ældgamle rensdyrvogtere dog muligvis krydset med forskellige polare trækhunde. I midten af 1900-tallet var opblandingen med andre racer blevet så stor, at hunden næsten var ubrugelig til sit oprindelige arbejde, og samtidig foretrak mange af samerne snescooteren som arbejdsredskab, når renerne skulle samles. Et aktivt og målrettet avlsprogram i Finland og Sverige sikrede dog, at racens arbejdsevne, styrke og temperament blev genopbygget og bevaret.

HJEMLAND
Finland

INTERNATIONALT RACENAVN
Lapinporokoira

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Samernes hyrdehund- en levende kulturskat

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem